Zosui sa v tehotenstve teoreticky môže konzumovať, ak spĺňa tieto podmienky:
Neobsahuje alkohol, kofeín a nikotín. Neobsahuje ryby s vysokým obsahom ortuti. Ryby a mäso je dostatočne tepelne upravené. Mäso a mliečne výrobky sú pasterizované. Neobsahuje surové vajcia. Všetky suroviny, ovocie a zelenina sú riadne umyté a opláchnuté. Všetky šťavy sú pasterizované. Neobsahuje látky, na ktoré je tehotná žena alergická alebo intolerantná. V takom prípade môže tehotná žena jesť Zosui.
Ak nespĺňa niektorú z podmienok, jedenie môže byť extrémne nebezpečné. Ak jedlo nepoznáte alebo sa neviete spýtať na prípravu a suroviny, treba maximálnu opatrnosť. V ideálnom prípade sa poraďte s lekárom, ktorý pozná a vie vyhodnotiť váš konkrétny zdravotný stav. Aj zdravé jedlá môžu byť nebezpečné vo veľkom množstve.
Zosui – Zosui v těhotenství
Ďalšie jedlá, potraviny a ingrediencie, ich bezpečnosť počas tehotenstva, nájdete v našom slovníku TU. Prípadne vyhľadajte na našej webstránke cez lupu.