Tertiary Aromas – význam – víno – Terciárne arómy

Čo je Tertiary Aromas / Terciárne arómy? Vo vinárstve to znamená:

Rovnako ako sekundárne arómy. To je to, čo sa deje s vôňou vína po jeho dozretí. Vznikajú sekundárne, neovocné arómy, ako sú hľuzovky, tabak, koža, decht, céder a korenie. Ide o pozitívny termín.

Ďalšie výrazy, slová a frázy pre víno a vinárstvo nájdete v našom slovníku TU. Prípadne vyhľadajte na našej webstránke cez lupu.

PREKVAPENIE! Ďakujeme, že čítate naše články a vzdelávate sa! Ako odmenu a pochvalu vám dávame zľavový kód "citam", ktorý môžete využiť v našom e-shope TU a získate 3% zľavu na celú objednávku. Doprajte si k čítaniu našich článkov a k odpočinku s našimi produktmi kávičku alebo čaj!