Panthenol – význam v kozmetike

Čo je panthenol? Úlohou tejto zložky starostlivosti o pleť je:

Známa aj ako provitamín b5. Zvlhčovadlo, ktoré výrazne zvyšuje hydratáciu tým, že priťahuje/zadržiava vlhkosť. Môže tiež zohrávať úlohu pri viditeľnom znižovaní začervenania tváre vyvolaného citlivosťou.

Ďalšie ingrediencie, zložky, skratky a významy v kozmetike a starostlivosti o telo nájdete TU. Prípadne vyhľadaje na našej webstránke cez lupu.