Čo je laktobacilus/šťava z hrozna fermentačný filtrát (Lactobacillus/Grape Juice Ferment Filtrate)? Úlohou tejto zložky starostlivosti o pleť je:
Ošetrenie pokožky.
Filtrát z kvasiniek laktobacilov a hroznovej šťavy je fermentovaná zložka používaná v kozmetike pre svoje ošetrujúce a antioxidačné vlastnosti.
PREKVAPENIE! Ďakujeme, že čítate naše články a vzdelávate sa! Ako odmenu a pochvalu vám dávame zľavový kód "citam", ktorý môžete využiť v našom e-shope TU a získate 3% zľavu na celú objednávku. Doprajte si k čítaniu našich článkov a k odpočinku s našimi produktmi kávičku alebo čaj!
- Na čo sa používa: Používa sa predovšetkým na zvýšenie hydratácie pokožky, zlepšenie bariérovej funkcie a ochranu pred oxidačným stresom.
- Ako sa vyrába: Vyrába sa fermentáciou hroznovej šťavy baktériami Lactobacillus, po ktorej nasleduje filtrácia na získanie konečného filtrátu.
- Z čoho sa vyrába: Vzniká fermentáciou hroznovej šťavy a činnosťou mikroorganizmov Lactobacillus.
- Pozitívne účinky: Pomáha zadržiavať vlhkosť, upokojuje pokožku a poskytuje antioxidačné účinky.
- Negatívne účinky: Všeobecne sú bezpečné, ale osoby s citlivou pokožkou alebo alergiami na fermentované zložky by mali pred použitím vykonať náplasťový test.
- Biologické alebo umelé: Je to biologická zložka, pretože sa získava z prirodzených fermentačných procesov, na ktorých sa podieľajú ovocné šťavy a živé baktérie.
Ďalšie ingrediencie, zložky, skratky a významy v kozmetike a starostlivosti o telo nájdete TU. Prípadne vyhľadaje na našej webstránke cez lupu.