Fermentation – význam – pečenie – Fermentácia

Čo je Fermentation / Fermentácia? V pečení to znamená:

Proces, pri ktorom sa cukry a škroby v chlebovom ceste menia na jednoduchšie látky, ako je oxid uhličitý, ktorý spôsobuje kysnutie cesta a vytvára dierkovitú štruktúru, ktorú vidíte na chlebe. Väčšina receptov na chlieb si vyžaduje dve obdobia kysnutia. Prvé kysnutie: Čakanie, kým droždie po pridaní do cesta začne pracovať. Táto fáza je potrebná pri výrobe akéhokoľvek kvasnicového chleba. Druhé kysnutie: Známe aj ako konečné kysnutie, konečné kvasenie alebo kvitnutie. Obdobie odpočinku po tvarovaní cesta a pred pečením.

Ďalšie slová, výrazy a pojmy pre varenie a pečenie nájdete v našom slovníku TU. Prípadne vyhľadajte na našej webstránke cez lupu.

PREKVAPENIE! Ďakujeme, že čítate naše články a vzdelávate sa! Ako odmenu a pochvalu vám dávame zľavový kód "citam", ktorý môžete využiť v našom e-shope TU a získate 3% zľavu na celú objednávku. Doprajte si k čítaniu našich článkov a k odpočinku s našimi produktmi kávičku alebo čaj!