Čo je Bloom / Rozkvitnúť? V pečení to znamená:
V prípade želatíny: zmäkčenie želatíny pomocou tekutiny pred použitím. Zvyčajne sa vykonáva tak, že sa želatína nasype na povrch tekutiny a nechá sa asi 5 minút odstáť. Pre kakaový prášok: Kakaový prášok sa zmieša s horúcou vodou a premieša, aby sa odstránili všetky hrudky, a potom sa nechá minútu alebo dve odstáť. Tým sa uvoľní chuť v čiastočkách kakaa, čím sa zvýši intenzita čokoládovej chuti.
Ďalšie slová, výrazy a pojmy pre varenie a pečenie nájdete v našom slovníku TU. Prípadne vyhľadajte na našej webstránke cez lupu.
PREKVAPENIE! Ďakujeme, že čítate naše články a vzdelávate sa! Ako odmenu a pochvalu vám dávame zľavový kód "citam", ktorý môžete využiť v našom e-shope TU a získate 3% zľavu na celú objednávku. Doprajte si k čítaniu našich článkov a k odpočinku s našimi produktmi kávičku alebo čaj!