Čo je Chaptalization / Kaptalizácia? Vo vinárstve to znamená:
Termín pre pridávanie cukru do šťavy pred alebo počas fermentácie s cieľom zvýšiť obsah cukru v pod, používa sa na zvýšenie hladiny cukru v nedostatočne vyzretom hrozne. To pomáha pri procese kvasenia a pomáha vyrábať sladšie a tučnejšie vína.
Ďalšie výrazy, slová a frázy pre víno a vinárstvo nájdete v našom slovníku TU. Prípadne vyhľadajte na našej webstránke cez lupu.
PREKVAPENIE! Ďakujeme, že čítate naše články a vzdelávate sa! Ako odmenu a pochvalu vám dávame zľavový kód "citam", ktorý môžete využiť v našom e-shope TU a získate 3% zľavu na celú objednávku. Doprajte si k čítaniu našich článkov a k odpočinku s našimi produktmi kávičku alebo čaj!